Julkaistu
Bomullsodling

Puuvillaviljely

Puuvillaa viljellään pääasiassa trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla, ja koska puuvillaa usein kasvatetaan kuivilla alueilla on makeanveden saanti kortilla, joten suurten alueiden keinokastelu on välttämätöntä.

Puuvilla ei ole yksittäinen kasvi. Puuvillasukuun kuuluu noin 50 eri lajiketta.
Yhden puuvillakilon tuottamiseen voi kulua jopa 29 000 litraa vettä. Tuholaishyönteiset ja rikkaruohot tekevät puuvillan viljelystä hankalaa. Viljelyyn kuluu paljon torjunta-aineita.Puuvillaviljelmien osuus torjunta-aineiden käytöstä on jopa 25 prosenttia maailman koko kulutuksesta torjunta, ja 11 prosenttia rikkaruohojen torjunta-aineista. Ja tulee muistaa, että puuvilla vastaa vain 2,5 prosenttia koko maailman eri viljelmistä.

Elobinalla haluamme edistää GOTS- sertifioidun puuvillan viljelyä. Se on viljelty ilman kemiallisia lisäaineita.
Lisää GOTS sertifioinnista löydät osoitteesta www.global-standard.org.

Meidän GOTS-seritfioidut ekopuuvillakankaat painetaan orgaanisia musteita käyttäen Kemikaaleja ei myöskään lisätä jälkeenpäin. Tuontantoon ei käytetä vetta ja hävikki on minimaalinen.