Julkaistu
silkeslarv

Silkki on fantastinen ja mukava luonnonkuitu

Silkki tulee alunperin Kiinasta, jossa sen valmistus alkoi jo yli 4000 vuotta sitten. Silkki on mulperipuissa elävien perhostoukkien kutoma kuitu. Kun toukan on aika koteloitua se kutoo ympärilleen suojakotelon. Kotelon “lanka” kudotaan silkkikankaaksi.

Silkki

Vahvuudet:

  • Imee hyvin kosteutta.
  • Hyvä lämmöneriste (sopii kylmään ja kuumaan ilmastoon).
  • Todella hieno ja kiiltävä kuitu.
  • Värjäytyy hyvin.
  • Hypoallergeeninen.
  • Raakasilkkiä saadaan perhosilta, jotka elävät vapaasti luonnossa ja se on paksumpaa ja epätasaisempaa, kuin tavallinen silkki, koska siitä ei poisteta kuidussa esiintyvää serisiiniä (kotelon liima-aine)
  • Olemassa on myös erilaisia villisilkkejä.

 

Heikkoudet:

  • Kestää huonosti UV-säteilyä.
  • Ei kestä hikeä (alkalit ja hiki heikentävät kestävyyttä ja saattavat muuttaa tuotteen väriä.)