Elobinan periaatteet

Elobinan myötä kuka tahansa voi luoda kauniita ja ainutlaatuisia tekstiilejä ja tekstiilituotteita ja samalla olla osa parempaa ja modernimpaa tekstiiliteollisuutta. Digitalisaatio mahdollistaa paremmat edellytykset kestävämpään tuotantoon ja tämän myötä voimme ottaa askeleen kauemmas massatuotannosta vahingoillisessa ympäristössä.

Suunnittele oma kuosisi tai valitse joku jo olemassaolevista ja ompele tuotteesi joko itse tai anna meidän ompeluttaa se. Kun olet suunnitellut/valinnut tuotteesi, Elobina pitää huolen, että tuote painatetaan ja valmistetaan mahdollisimman luontoystävällisesti mahdollisimman lähellä sinua.

Osallistu tekstiilivallankumoukseen jo tänään!

ALOITA

Editorimme – elobina.fi:n sydän

Editorissamme suunnittelet luomuksesi. Täällä valitset tuotteen, kuosin ja kankaasi. Mikäli et halua suunnitella omaa kuosia, voit valita jonkun valmiin kuosin valikoimastamme. Tarkista luomuksesi 3D-näkymässä ennen, kun lähetät tilauksesi meille. 3D-näkymässä näet miten kuosisi asettuu tuotteeseen.

Toimi näin:

 1. VALITSE KUVASI/KUOSISI
  Valitse kuva/kuosi jota haluat käyttää.
 2. VALITSE TUOTE
  Mene elobina.fi -sivulle ja valitse mitä haluat luoda: Ommeltu tekstiilituote tai kangasta metritavarana.
 3. ALOITA LUOMINEN
  Lataa kuvasi suunnittelutyökaluumme. Voit käyttää koko kuvaa sellaisenaan tai muokata kuvaa työkalussa.
 4. VALITSE KANKAASI
  Valitse tuotteeseesi sopiva kangas – esim. tyynynpäälliseen pehmeä sametti on loistava vaihtoehto.
 5. TEE TILAUKSESI
  Laita tuote ostoskoriin ja viimeistele tilauksesi. Tuotteen valmistus alkaa, kun tilaus on tehty. Valmistusaika on 2-5 viikkoa kankaasta riippuen. Kankaat jotka ovat merkitty (P.Pigmentti) ja (D.Dispersio) valmistuvat nopeammin kuin (R.Reaktiivinen) merkityt.

Editorin vaatimukset

 • Editorissa voit käsitellä kuvia, jotka ovat alle 60 MB (jpg, png, giff tai tiff).
 • Tiff kuvia käytetään, kun haluat käyttää täsmälleen samaa kuvaa kuosiisi. Kun käytät tiff-kuva et siis voi käyttää editorissa olevia toimintoja kuten toistoa, muuttaa kokoa, leikkaa jne.
 • Kuosisi painatetaan 200 dpi:n muodossa ja tätä pienemmät resoluutiot suurennetaan editorissa, mikä vaikuttaa kuvan terävyyteen.
 • Jos käytät kuvankäsittelyohjelmaa kuvasi luomiseen, voit siinä valita kuvasi väriprofiilin. Kuosit painatetaan Adobe RGB:nä.
 • Kankaasta riippuen käytämme kolmea eri painatusmenetelmää: pigmentti- reaktiivistä tai dispersiopainatusta. Pigmentti- ja reaktiivipainatusta käytetään luonnonkuitujen painataukseen ja dispersiopainatusta käytetään synteettisten kankaiden painossa.  Jokaisen kankaan kohdalla voit lukea mitä painomenetelmää käytetään kyseiselle kankaalle.

Inspiraatiota

Yleiset kysymykset ja vastaukset?

Miksi jotkut kuosit maksavat, kun toiset ovat ilmaisia?
Ilmaiset kuosit ovat Elobinan omia, kun taas maksulliset ovat eri suunnittelijoiden tekemiä.

Kauanko tuotteeni valmistus kestää?

 • Pigmenttipainatuksella painettujen tuotteiden valmistus kestää 2-3 viikkoa. Nämä kankaat painatetaan pigmenttimenetelmällä: Cambridge Canvas Eko, Twill Majbacken Eko, Puolipanama Antigua, Puuvilla Pellava Eastcoast, Puuvilla Pellava Stockholm ja Ekologinen Flanelli.
 • Reaktiivisella- ja dispersiomenetelmällä painetut kankaat valmistuvat noin 3-7 viikossa. Tarkasta painatusmenetelmä valitsemasi kankaasi kohdalla.
 • Tuotteen ompelemiseen menee noin viikko.
 • Toimitus asiakkaalle kestää 2-4 päivään riippuen asiakkaan asuinpaikkakunnasta. Elobina ei ole vastuussa ulkopuolisista tekijöistä, jotka vaikuttavat tuotteen toimitukseen.

Saanko paljousalennusta?
10 metriä ylittävistä tilauksistasi saat alennusta. Käytännössä tämä vastaa noin 20 tyynynpäällistä tai 30 keittiöpyyhettä Ota yhteyttä meihin, info@elobina.fi , niin kerromme lisää.

Millä lailla asiointi Elobinalla on luontoystävällistä?
Elobinalla emme valmista mitään varastoon vaan kaikki kankaat valmistetaan tilauksesta. Näinollen kaikki valmistetut kankaat menevät käyttön, eikä ylimääräisiä metrimääriä valmisteta.
Kankaamme valmistetaan Pohjois-Euroopassa mikä vähentää toimitusten aiheuttamia ilmansaasteita. Digitaalisen painatuksen myötä valmistuksessa käytettävien kemikaalien käyttö on minimoitu.

Lue kaikki kysymykset ja vastaukset täältä