Julkaistu

Upeita kuoseja leikkisällä otteella

Pyrykääkkä Design by Mari Isotalo: ” Olen kuvataiteilija ja käsityöläinen, toimin myös tuotemerkillä Pyrykääkkä Design. Kuosejani leimaa värikkyys ja tietynlainen iloinen lapsenomaisuus.”

Olemme jonkin aikaa saaneet nauttia Pyrykääkkä Designin upeista kuoseista sivuillamme. Tässä kuosisuunnittelija Mari Isotalon esittely.

Miten sinusta tuli tekstiilisuunnittelija?
Olen koulutukseltani vaatetusalan artesaani ja kuvataiteilija, joten tekstiilisuunnittelu toimii tavallaan ”linkkinä” näiden kahden ammattini välillä.  Olen toiminut pitkään ”freelancer” -käsityöläisenä, valmistaen erilaisia asusteita ja tekstiilituotteita lapsille ja aikuisille. Markkinoilla oli paljon valmiita ihania kuoseja, mutta halusin antaa entistä tuotteilleni vielä omaleimaisemman ilmeen, joten hakeuduin kuosisuunnitteluopintoihin. Värien ja muotojen kanssa olen työskennellyt myös taidemaalarin ammatissani jo pian kaksi vuosikymmentä, mikä on antanut hyvän pohjan tälle uudelle uralle.

Maalari työhuoneellaan.

Kerrotko hieman Pyrykääkkä Designista ja miten erikoinen nimi on syntynyt?
Pyrykääkkä -nimen on keksinyt vanhin tyttäreni ollessaan noin neljävuotias. Hän piirsi hauskan lintukuvan, jonka olen ottanut logoonikin ja kertoi lintujen olevan ”pyrykääkkiä”. Tietynlainen iloinen lapsenomaisuus ja peppipitkätossumainen boheemius leimaa myös omaa tekemistäni, joten hassunhauska Pyrykääkkä sopi hyvin tuotemerkkini nimeksi.  Vaikka suhtaudunkin töihini hyvin intohimoisesti ja vakavuudella, on myös tärkeää, että tekemisen ja löytämisen riemu säilyy.

Seppeleet keltainen
Kevätmetsä

Mistä saat inspiraatiota teoksiisi?
Värit ovat minulle todella tärkeitä. Minulla on sekä henkilökohtaisessa elämässäni, että taiteellisessa työssäni selkeitä ”värikausia”. Uskon myös värien psykologiseen voimaan; siihen, että tietyllä värillä on tietty tarkoitus ja tämän vuoksi tarvitsemme eri värejä eri elämäntilanteissa.

Rakastan värien yhdistelemistä ja vintagekankaita, joiden värimaailma voi olla samaan aikaan hyvinkin villi mutta kuitenkin sointuva. Suurimpia innoituksen lähteitäni kuosisuunnittelussa ovatkin juuri 50-60-70 -lukujen värikkäät ja iloiset, muotokieleltään pelkistetyt printit sekä pop-taide. Haluan tuotteideni ja kuosieni tuottavan ihmisille iloa, ihastusta ja värienergiaa – ehkäpä nostalgian tunteitakin.

Kauniita tyynyjä

Miten löysit Elobinan ja miksi teet yhteistyötä juuri Elobinan kanssa?
Olen aiemmin tilannut omiin tuotteisiini kankaita Elobinalta, ja ajattelin, että miksen tarjoaisi niitä myös muiden ostettavaksi. Olin iloinen, kun pääsin mukaan hienoon suunnittelijajoukkoon! Elobinan konsepti sopii minulle, koska Pyrykääkän toiminnan kulmakiviä ovat uniikkius ja pienet sarjat. Elobinalta voi tilata yhtä kuosia vaikka yhden metrin kerrallaan ja tilaaminen on nopeaa ja helppoa. Myös ekologisuus on minulle tärkeää ja olen iloinen Elobinan laajasta valikoimasta, jossa on paljon luomulaatuisia kankaita ja niitä painetaan kerralla vain se määrä, jonka kulloinkin tarvitsen.

Täältä löydät Pyrykääkkä Designin kiehtovia kuoseja!

Mistä voi ostaa tuotteitasi? Onko sinulla nettisivua?
Myyn omista kuoseistani ompelemiani laukkuja ja asusteita kotisivuni www.pyrykaakkadesign.com kautta ja erilaisissa myyntitapahtumissa sekä jälleenmyyjien kautta.
Toimin myös aktiivisesti sosiaalisissa medioissa (@pyrykaakkadesign).

Kukkaroita leikkuussa
Kevätmetsä-kukkaro

Mitä suunnitelmia sinulla on tulevaisuuden varalle?
Omaa toimintaa täytyy kehittää koko ajan, ettei jämähdä. Mielessäni pyörii jatkuvasti uusia tuote- ja kuosi-ideoita. Etsin myös uusia jälleenmyyjiä tuotteilleni, ja oikean verkkokaupankin perustaminen on haaveissa. Olisipa vain vuorokaudessa tunteja enemmän!

Unelma keltainen